Prajitura cu ovaz si crema de vanilie

de anca_rm in Prajituri, 23 Iul 2015 | 2824 vizualizari

 

Cateodata mai fac lapte de ovaz si taratele rezultate nu le arunc ci le pastreez in frigider intr-o cutie cu capac .Aceste tarate nu se usuca ci raman usor umede . De data asta le-am folosit la aceasta tarta . Se pot folosi tarate uscate , dar atunci trebuie redusa cantitatea de faina pe care o adaugati in aluat .

 

INGREDIENTE

  • Pt blat :
  • -3 oua
  • -3 linguri zahar
  • -3 linguri tarate ovaz umede
  • -3 linguri faina (1 lingura daca se folosesc tarate de ovaz uscate)
  • -esenta rom
  • -praf de copt
  • Pt crema:
  • -500 ml lapte
  • -1/2 pastaie vanilie
  • -3 linguri zahar
  • -3 linguri faina
  • -3 galbenusuri
  • -100 ml frisca
  • Extra : Fructe
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ovaz si crema de vanilie:

Pregatim o tava rotunda, preferabil cu pereti detasabili cu diametru de 20cm.

Intr-un vas mai inalt batem ouale impreuna cu zaharul pana se spumeaza si se topeste zaharul. Adaugam taratele, faina, esenta de rom, praful de copt si omogenizam.

Turnam compozitia in tava, nivelam si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pana trece testul scobitorii.

Lasam blatul la racit.

Pana se coace si raceste blatul putem face crema. Intr-un vas pe care il putem pune pe foc punem galbenusurile, zaharul, semintele din pastaia de vanilie si faina si omogenizam adaugand treptat laptele. Amestecam cu un tel para ca sa nu se faca gogoloase.

Punem pe foc si fierbem incet amestecand continuu pana cand devine ca o budinca mai groasa.

Lasam la racit.

Frisca o batem tare si cand crema este rece o batem imrepuna cu crema pentru a devein aerate.

Blatul rece il asezam pe o farfurie , turnam peste el crema avand grija sa nu curga pe langa blat.

Punem la frigider pana se intareste putin si asezam peste fructele preferate si cate doriti.

Serviti rece. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ovaz si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Alexandra Burz 1

23.07.2015, 19:18

tare buna

Rocsi 1

23.07.2015, 21:23

As cam gusta o bucatica sa vad cum e

Retete cu Margareta Cismasiu 1

23.07.2015, 21:35

buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mini tarte cu prune