Prajitura cu pere

de Silvioara in Prajituri, 21 Noi 2011 | 4391 vizualizari

 

O prajitura usoara, cu blat ca de pandispan, care se poate face la fel de bine si cu mere, respectand acelasi procedeu.

 

INGREDIENTE

  • 4-5 pere bine coapte + 2 linguri zahar si un sfert pachet de unt/margarina
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 8+1 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta, coaja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere:

Perele se taie bucati si se aseaza intr-o tava unsa cu putin unt si peste ele presaram  cele 2 linguri de zahar. Tava se da la cuptor pentru 10 minute la foc moale pana se inmoaie putin fructele si capata o culoare aurie.

Ouale se separa. Galbenusurile se presara cu un praf de sare si se amesteca treptat cu cele 8 linguri de ulei pana la omogenizare, se adauga esenta, coaja de lamaie. Albusurile se bat spuma tare cu cele 8 linguri de zahar.

Galbenusurile se pun peste compozitia de albusuri si se amesteca cu o lingura de lemn, apoi se toarna treptat faina cernuta si praful de copt.

Scoatem tava cu fructe din cuptor si turnam uniform aluatul in toata tava. Se da la cuptor la foc mediu si este gata cand se desprinde de pe margine si are o culoare aurie.

Se lasa sa se raceasca, se taie in patrate si se aseaza pe platou cu fructul in sus (cu partea de jos in sus), se pudreaza cu putin zahar amestecat cu zahar vanilat si se serveste ca atare. Zaharul pudra de deasupra se va topi, dar pajitura isi va pastra o aroma minunata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mirela0911 1

21.11.2011, 22:07

tot am zis ca fac si eu o praji cu pere si nu am mai facut, asa ca iau de la tine ca tare buna e

Silvioara 1

22.11.2011, 08:33

Multumesc pentru aprecieri si va poftesc pe toti la o feliuta de prajitura La nevoie, mai fac...

MIUTA 1

24.11.2011, 23:50

Arata tare bine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mousse de cappuccino