Prajitura cu pere

de ala_oancea in Prajituri, 4 Mai 2009 | 10418 vizualizari

 

Este o prajitura delicioasa. Se poate face si cu alte fructe din compot

 

INGREDIENTE

  • 2 borcane compot de pere
  • 8 oua
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa
  • 16 linguri faina
  • 15 linguri zahar
  • 1/2 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 1 zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 1 budinca de ciocolata
  • 350 ml lapte
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere:

Perele se aseaza in tava si se toarna peste ele zeama din compot, cat sa le acopere pe jumatate.

Cele 8 galbenusuri se amesteca bine cu 4 linguri de ulei, 6 linguri de zahar, coaja de lamaie si zaharul vanilat. Cele 8 albusuri se bat spuma cu 6 linguri de zahar si 4 linguri de apa. Se amesteca cele doua compozitii si se adauga 16 linguri de faina si 1/2 praf de copt. Se imparte in doua, si intr-o jumatate se adauga cele 2 linguri de cacao. Se toarna compozitia alba peste pere, se niveleaza, iar apoi compozitia cu cacao.

Se introduce tava in cuptor si se coace aproximativ 25-30 de minute la 180C. Se scoate tava din cuptor, si se lasa vreo 5 minute sa se absoarba siropul de pere, iar apoi se intoarce prajitura pe o alta tava. Mie mi s-a parut putin cam umed blatul, asa ca am mai bagat prajitura intoarsa in cuptor pentru 10 minute.

Se prepara budinca si se toarna peste prajitura. Eu am avut budinca de ciocolata cu bucatele de portocala. Se lasa sa se raceasca, se taie patratele si se orneaza.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu pere-0
Prajitura cu pere-1
Prajitura cu pere-2

COMENTARII (4)

ala_oancea

ala_oancea 1

04.05.2009, 11:33

Le-am scris si prima data .... dar se pare ca nu s-au salvat. Acuma este ok.

LUK

LUK 1

07.03.2011, 00:08

delicioasa

adasev12

adasev12 1

07.03.2011, 00:51

f buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!