Prajitura cu pere fierte in vin

de papabundetot in Prajituri, 19 Oct 2014 | 4350 vizualizari

 

Prajiturica asta este un alt experiment culinar al meu…imi place sa fac experimente si mai putin sa gatesc retete deja gatite de alte persoane :) Fiind prin piata de dimineata,am vazut niste pere tare frumoase,aveam acasa si un vin primit de la 2 prieteni din concediul lor in Portugalia,si mi-a fost foarte usor astfel sa fac conexiunea intre pere si vin :),asa s-a nascut aceasta reteta .

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • esenta vanilie
  • Pentru pere:
  • 6 pere taiate bucati
  • 400 ml vin portughez ( cam tare )
  • cuisoare macinate
  • scortisoara macinata
  • anason macinat
  • 3 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere fierte in vin:

Am curatat perele de coaja si le-am taiat in bucati inegale,le-am pus intr-o craticioara impreuna cu anasonul,scortisoara si cuisoarele macinate,am turnat vinul peste ele si am adaugat si zaharul,si le-am lasat sa fiarba la foc mic pana cand perele s-au inmuiat,apoi le-am scos si am mai lasat zeama sa fiarba pana cand a scazut mai bine de jumatate.

Blatul: Am separat galbenusurile de albusuri,albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare,apoi am adaugat peste ele zaharul si am mixat pana cand acesta s-a topit complet.Intr-un castron am amestecat galbenusurile cu uleiul adaugat treptat ca si la maioneza,am adaugat apoi esenta de vanilie,4 linguri de faina si am amestecat totul. Am pus apoi peste galbenusuri 3-4 linguri de albusuri spuma,am omogenizat si compozitia asta am pus-o apoi peste restul de albusuri,amestecand usor pentru a nu strica spuma,si am adaugat si restul de faina cu praful de copt,amestecand usor.

Am tapetat o tava cu hartie de copt,am pus aluatul in tava si l-am dat la cuptor la foc porivit pana cand s-a copt frumos,aproape de tot,l-am scos,am adaugat deasupra perele fierte inainte in vin si racite,apoi am turnat reductia de vin cu condimente peste blat si am mai dat la cuptor inca 7 minute,apoi am lasat prajitura sa se raceasca inainte de a o taia.

O prajitura tare aromata,pufoasa si buna e care va recomand cu drag sa o incercati.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere fierte in vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

19.10.2014, 21:40

Mmm, ce prajitura aromata!

Corinuta 1

19.10.2014, 21:46

minunata!

T I M E A 1

19.10.2014, 23:24

:bd

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu pere si crema cu nuci