Prăjitură cu pere întregi

de diaconta in Dulciuri, 8 Sep 2013 | 1648 vizualizari

 

Din categoria „bun dar cu poze naşpa”.:))))))))))))
Am scris reţeta mai scurt să intre pe o pagina celor care le listeaza :)))))))))))))))))

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt
  • 200 g zahar
  • 1 lingura smântâna
  • 250 g faina
  • 4 oua
  • ½ plic praf de copt(5g)
  • Vanilie
  • sare
  • 6 pere medii(800 g)
  • 1 lingura Zahar brun
  • Zmeura
  • 3oo ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu pere întregi:

Untul l-am mixat cu zaharul pâna a devenit o crema pufoasa.

Am adaugat smântâna,apoi ouale pe rând si faina amestecata cu praful de copt si sarea.

Eu am pus si faina cate putin dupa ce am adaugat câte un ou,îmi place mai mult textura care rezulta.

Am scos cotoarele perelor,le-am curatat dar le-am lasat coditele.

Am pus compozitia de blat într-o forma rotunda de 26 cm, tapetata cu hârtie de copt.

Am pus cele 5 pere dupa cum se vede în poza,iar una am taiat-o în patru si am pus-o în mijlocul formei.

Am presarat cu zahar brun.

Am pus tava la cuptor la 200 de grade pentru 40 de minute.

Verificati cu o scobitoare când este copt.

Am lasat blatul sa se raceasca în cuptor.

Am pus deasupra zmeura si am ornat „ciufulit” cu frisca.

Am lasat la frigider,e mult mai bun rece.

 

 

 

TIPS-URI

1

va recomand sa folositi pere care au miezul mai moale,sau daca sunt mai tari sa le inmuiati in sirop fierbinte,dar in acest caz s-ar putea sa se umezeasca coca prea tare.

RETETA IN IMAGINI

Prăjitură cu pere întregi-0
Prăjitură cu pere întregi-1
Prăjitură cu pere întregi-2
Prăjitură cu pere întregi-3
Prăjitură cu pere întregi-4
Prăjitură cu pere întregi-5
Prăjitură cu pere întregi-6
Prăjitură cu pere întregi-7
Prăjitură cu pere întregi-8
Prăjitură cu pere întregi-9
Prăjitură cu pere întregi-10

COMENTARII (29)

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

27.10.2013, 18:38

ce bine arata

diaconta

diaconta 1

27.10.2013, 20:18

Krysty,imi plac prajiturile cu mere,sunt foarte aromate

Panacris

Panacris 1

07.01.2014, 09:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!