Prajitura cu pere scufundate

de gabrielasfechis in Prajituri, 26 Sep 2015 | 593 vizualizari

 

Am gasit la oferta cateva carticele cu retete foarte interesante.
Am decis pentru inceput sa incerc ceva mai simplu sa vad daca prinde la familie.
Din fericire a fost un succes :) familia striga "repetir, repetir" :))
Pe viitor poate aduc si ceva mai putin simplu...asta in cazul in care nu raman iar fara taste la laptop :))

 

INGREDIENTE

Blat

  • 5 oua
  • 190 gr unt
  • 225 gr zahar
  • 225 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 70 gr ciocolata amaruie
  • 4 pere sau mere

Sosul caramel

  • 125 gr unt
  • 110 gr zahar brun
  • 170 ml frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere scufundate:

Topiti untul cu ciocolata si apoi lasati-le la racit.

Preincalziti cuptorul la 175 grade.

Ungeti o forma cu diametrul de 26 cm cu unt si presarati-o cu pesmet.

Separati albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat cu mixerul pana se intaresc. Galbenusurile se freaca cu zaharul si sarea pana se obtine o consistenta cremoasa. Adaugati apoi faina si praful de copt, compozitia de unt cu ciocolata si la urma albusurile.

Turnati aluatul in forma. Curatati perele,taiatile in jumatate, indepartati miezul  si taiatile felii apoi asezatile deasupra aluatului. Voaceti prajitura timp de 50-60 minute sau pana s-a copt apoi lasati-o la  racit

Intre timp puneti toate ingredientele pentru sos intr-o oala si lasati la foc mic pana se topeste untul. Lasati apoi sa fiarba la foc mic timp de 5  minute, pana se ingroasa lichidul.

Serviti prajitura cu sosul caramel cat e cald.

 

TIPS-URI

1

Sosul se poate raincalzi la foc mic.

2

Puteti folosi ce fructe doriti

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu pere scufundate-0
Prajitura cu pere scufundate-1
Prajitura cu pere scufundate-2
Prajitura cu pere scufundate-3
Prajitura cu pere scufundate-4

COMENTARII (7)

mirela0911

mirela0911 1

27.09.2015, 14:20

Ce buuun!

Gicuta69

Gicuta69 1

28.09.2015, 13:46

super!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

28.09.2015, 23:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!