Prajitura cu pere si crema cu nuci

de T I M E A in Prajituri, 7 Apr 2012 | 14330 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt blat: 
  • 3 oua 
  • 150 gr zahar 
  • 1 lingurita praf de copt 
  • 200 gr faina 
  • 100 ml ulei 
  • 300 gr pere din compot 
  • 2 linguri suc din compot 
  • 2 lingurite cacao
  • Pt crema: 
  • 200 gr unt 85% grasime 
  • 170 gr zahar pudra
  • o fiola esenta de vanilie Dr. Oetker 
  • 5 linguri mari de nuca macinata
  • Pt ornat:
  • 50 gr ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere si crema cu nuci:

Mixam ouale intregi pana se albesc. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam apoi, folosind o spatula, uleiul si perele facute piure in blender impreuna cu cele 2 linguri de suc. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt.

Turnam trei sferturi din compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau folie de Al. Restul amestecam cu cele 2 lingurite de cacao si turnam peste compozitia din tava formand trei fasii. Dam la cuptorul incins la 175 grade timp de 30 min.

In acest timp pregatim crema astfel: mixam untul cu zaharul pudra pana se topeste zaharul. Adaugam apoi esenta de vanilie si pe rand cele 5 linguri de nuca, mixand in continuare pana se omogenizeaza.

Blatul racit il taiem in doua. Asezam prima foaie pe o plansa si o insiropam cu sucul de la compotul de pere. Punem jumatate din crema si nivelam frumos. Asezam apoi a doua foaie si la fel o insiropam si ungem cu restul de crema.

Pentru ornat, topim ciocolata, o punem intr-o punguta la care ii gaurim un capat si trasam dungi de-a lungul si de-a latul prajiturii, pana obtinem un gratar de ciocolata. :)

Dam prajitura la frigider timp de aprox o ora, dupa care se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere si crema cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel