Prajitura cu pere si gutui

de T I M E A in Prajituri, 6 Noi 2012 | 5605 vizualizari

 

O prajitura de toamna cu fructe aromate cu o textura umeda si placuta. Usoara, economa si perfecta pentru o dupa-masa friguroasa de toamna.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 175 gr faina
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • suc + pulpa de la o jumatate de portocala
  • un varf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 gutuie
  • +
  • 2 pere
  • zeama de la 1/2 portocala
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru uns tava: o lingura unt si faina
  • Zahar pudra pentru pudrat
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere si gutui:

Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare. Adaugam zaharul si mixam aprox 4-5 minute.

Urmeaza uleiul, sucul de portocala cu pulpa si laptele si mixam dupa fiecare. Incorporam apoi faina, amestecata cu praful de copt, folosind o spatula.

La final adaugam gutuia curatata de coaja si data prin razatoarea mare.

Turnam compozitia intr-o tava mica unsa cu unt si tapetata cu faina.

Perele spalate si curatate le taiem felii si le asezam deasupra. Stoarcem sucul de la cealalta jumatate de portocala peste pere, presaram zaharul vanilat si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 35 min.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin apoi pudram cu zahar pudra si servim.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu pere si gutui 186696
retete culinare - Prajitura cu pere si gutui 186697
retete culinare - Prajitura cu pere si gutui 186698
retete culinare - Prajitura cu pere si gutui 186699
retete culinare - Prajitura cu pere si gutui 186700
retete culinare - Prajitura cu pere si gutui 186701

COMENTARII (46)

Panacris 1

13.03.2013, 13:15

babi5 1

13.06.2013, 18:58

Krystyan Trendy 1

23.10.2013, 00:13

Miroase a zahar vanilat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D