Prajitura cu pere si nectarine

de Alina26 in Prajituri, 21 Sep 2013 | 3986 vizualizari

 

E pentru prima oara cand fac aceasta prajitura....si credeam ca nu o sa imi iasa,ca am modificat putin reteta ca nu aveam toate ingredientele...Dar va spun sincer cu siguranta am s-o mai fac....dar cu mai multe fructe...ca sunt cam putine,pentru ca eu am avut cate una de fiecare.Reteta cerea 3 pere,dar eu le-am combinat.

 

INGREDIENTE

  • 1 para
  • 1 nectarina
  • 300g faina
  • 150g zahar
  • 80ml ulei de floarea soarelui
  • 2 oua
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 plic de praf de copt
  • zeama de la o lamaie mai mare
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere si nectarine:

1.Incingeti cuptorul la 170°.Am mixat oualele cu zaharul si esenta de vanilie pana si-au dublat volumul.

2.Am adaugat uleiul si zeama de lamaie si am continuat sa mixez bine.Am pus faina si praful de copt in ploaie,cernute,continuand sa mestec.Am pastrat putina faina,in care am amestecat o jumatate de para si o jumatate de nectarina taiata cubulete.Acestea le-am adaugat in compozitie mestecand cu o lingura de lemn.

3.Am uns o tava de 24 cm diametru,si am tapetat-o cu faina,am adaugat compozitia,iar deasupra am asezat feliute de para si nectarina(celelalte jumatati care au ramas).

4.Am dat tava la cuptor pentru 40 de minute la 160°.Am lasat sa se raceasca in tava,dupa aceea am scos-o pe un platou si am pudrat-o cu zahar pudra.

Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

Se poate folosi si mere,sau cate un singur fruct,sau combinate cum am facut eu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere si nectarine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu pere si crema cu nuci