Prajitura cu pere si visine

de Lau in Dulciuri, 14 Sep 2012 | 1408 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 200 g faina
  • 1/2 praf de copt
  • 4 linguri lapte
  • 2 linguri cacao
  • 100 g zahar+4 linguri
  • pere
  • visine
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere si visine:

Cele 4 linguri de zahar le topim intr-o cratita(avem grija sa nu il ardem)il intindem pe peretiI laterali un pic.

Perele le curatam si le taiem in 2 si taiem cotorul(semintele)

Le aseazam in cratita in care am topit zaharul si in mijlocul fiecarei pere asezam visine

Untul se mixeaza cu zaharul pana se topeste,

Adaugam ouale pe rand,amestecand dupa fiecare,

Amestecam faina cu praful de copt,cacao si scortisoara,

Cernem compozitia peste crema de unt,punem laptele si omogenizam cu o lingura sau paleta

Turnam compozitia peste pere si nivelam

Dam tava la cuptor pana trece testul cu scobitoarea,

Cand este gata rasturnam pe un platou(nu lasam sa se raceasca in cratita)

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu pere si visine-0
Prajitura cu pere si visine-1
Prajitura cu pere si visine-2
Prajitura cu pere si visine-3

COMENTARII (26)

olivee 1

17.09.2012, 11:20

Lau 1

17.09.2012, 13:29

Dana_Retetegg 1

24.11.2012, 22:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20