Prăjitură cu pere,caramel şi brânză

de diaconta in Prajituri, 18 Aug 2012 | 7940 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 1,500 kg pere
  • 5 oua
  • 200 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 150 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • Esenta vanilie
  • scortisoara
  • Sare
  • Pentru caramel:
  • 400 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 200 ml frisca lichida
  • Pentru crema de brânza:
  • 500 gr brânza de vaci
  • 250 gr Mascarpone
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri iaurt
  • Coaja de lamaie
  • Esenta de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu pere,caramel şi brânză:

Am preparat mai întâi caramelul.

Am caramelizat zaharul,am luat cratita de pe foc,am lasat sa se potoleasca putin,apoi am adaugat untul,am amestecat bine si apoi am pus si frisca.

Am pus vasul iarasi pe foc si am lasat sa mai fiarba cateva clocote pâna cand sosul are o textura fina uniforma.

Am lasat sa se raceasca.

Perele le-am taiat felii si am scos casuta semintelor.

Intr-o tava am pus caramelul,apoi feliile de pere.Am presarat deasupra putin zahar si scortisoara.

Am pus tava în cuptorul preîncalzit pâna când s-au înmuiat putin perele.

Intre timp am preparat blatul.

Am mixat ouale cu zaharul pâna si-au dublat volumul,am adaugat uleiul câte putin.

La final faina amestecata cu sarea si praful de copt.Am amestecat usor cu un tel.

Am pus compozitia in tava peste pere si am mai lasat la cuptor 35 de minute.

Verificati cu o scobitoare când este copt.

Am oprit focul si am lasat sa se raceasca.

Când s-a racit complet,am desprins marginile prajiturii de catre tava si am rasturnat pe un platou.

Am pus prajitura la frigider si am preparat crema de brânza.

Am mixat toate ingredientele pâna am obtinut o crema fina.

Am pus crema deasupra prajiturii si GATA,ne asezam frumos la masa si mâncam pâna când ne mustra constiinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu pere,caramel şi brânză" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (72)

CEOFIOFI 1

16.09.2012, 15:26

diaconta 1

16.09.2012, 21:04

Ceofiofi multumesc
Interesant ID
Bun venit

babi5 1

14.12.2014, 09:29

Ii place tare

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura marmorata cu branza