Prajitura cu piersici

de miremirc in Prajituri, 1 Aug 2012 | 2400 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 500 g faina
  • 30 g drojdie proaspata
  • 85 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 100 g unt moale
  • 1/2 lgt sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Crema :
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 6 piersici proaspete mari
  • Decor :
  • 2-3 lg zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piersici:

Pregatim maia: drojdia proaspata o amestecam cu 2 lg zahar (din cele 85 g) pana se lichefiaza, adaugam peste ea putin lapte caldut si 2 lg faina. Amestecam pentru omogenizare si lasam 10-15 minute sa creasca. Cernem faina intr-un bol. Adaugam sarea, coaja rasa de lamaie, untul moale, restul de zahar si maia-ua, iar la final laptele caldut adaugat treptat. Framantam si lasam la dospit pentru 40 minute.

Aluatul crescut il intindem cu mainile in forma de copt (25*35 cm) pe care am uns-o cu putin ulei si am tapetat-o cu hartie de copt. Deasupra aluatului asezam felii de piersici.

Crema : mixam intr-un bol cele 4 oua cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste. La sfarsit adaugam smantana si turnam compozitia obtinuta peste piersici.

Dam prajitura la cuptor (200 grade) timp de 30-40 minute.

Lasam sa se raceasca, presaram zahar pudra deasupra si taiem

In general prajiturile cu drojdie sunt cele mai sanatoase, mai ales pentru copii ;) Este o prajitura delicioasa care merita incercata. 

Spor la preparat ! :P

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu piersici-0
Prajitura cu piersici-1
Prajitura cu piersici-2
Prajitura cu piersici-3
Prajitura cu piersici-4
Prajitura cu piersici-5
Prajitura cu piersici-6
Prajitura cu piersici-7
Prajitura cu piersici-8
Prajitura cu piersici-9

COMENTARII (17)

laura_n

laura_n 1

02.08.2012, 11:46

deja mi-am imaginat ca musc din bunatatea asta, superpufoasa si parfumata

MonaMimi

MonaMimi 1

02.08.2012, 14:51

delicioasa

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

03.08.2012, 17:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24