Prajitura cu piersici

de mamaieelena in Prajituri, 10 Sep 2012 | 2185 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 4 oua
  • 400 ml ulei
  • 200 ml iaurt natural
  • 500g faina (aproximativ)
  • 1 praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 3-4 piersici mari feliate
  • 350 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piersici:

Se pun in vasul pentru mixer ouale cu zaharul si se mixeaza bine, apoi se adauga iaurtul, mirodeniile, praful de copt, uleiul si faina la sfarsit. In tava aragazului se pune hartie de copt pe dimensiunea tavii, se varsa continutul vasului si se intinde egal pe toata suprafata tavii. Piersicile feliate se aseaza in rand pana acopera in totalitate suprafata intregii tavi. Se de la cuptorul preincalzit la 200 grade si se tine pana trece testul scobitorii, dar se poate observa ca marginile aluatului se desprind, semn ca este coapta prajitura.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu piersici 176883
retete culinare - Prajitura cu piersici 176884
retete culinare - Prajitura cu piersici 176885
retete culinare - Prajitura cu piersici 176886
retete culinare - Prajitura cu piersici 176887

COMENTARII (33)

creativ3 1

11.09.2012, 11:22

Un desert ca o poveste parfumată de vara. O prăjitură splendid de simplă, excepţional de rapidă şi cât se poate de ieftină. Un aluat pufos în care încearcă să se ascundă, fără succes, piersicile pudrate cu vanilie, pentru aroma. Desi vara a trecut, am mai gasit inca piersici foarte bune, aromate la cei de la Produse de la tara, mi-am comandat de la ei de pe site legume, branzeturi gustoase si m-am gandit sa iau si fructe pentru un desert delicios. Am numai laude pentru cei de la www.produsedelatara.ro . Mi-a placut si stilul lor de a livra, in cos traditional din rachita, chiar cum spuneau si pe site.

Sim0na 1

11.09.2012, 12:53

Foarte buna!!!

jolygina 1

06.10.2012, 09:28

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: