Prajitura cu piersici si bezea

de papabundetot in Prajituri, 7 Iun 2014 | 8839 vizualizari

 

Aveam pofta de o prajiturica cu piersici,asa ca dis de dimineata am pornit spre piata decisa sa cumpar piersici pentru a-mi satisface aceasta pofta.Am avut noroc si am gasit niste piersici aromate si bune,asa ca am pregatit aceasta minuata prajitura cu bezea,care este favorita noastra:)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri iaurt
  • 10 linguri faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri apa de flori de portocal
  • 1 kg piersici
  • 1 lingurita anason
  • 4+4 linguri de zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piersici si bezea:

Piersicile le-am taiat cubulete mici si le-am pus la foc mic cu 4 linguri de zahar ,1 lingurita anason macinat si 1 lingurita de apa de flori de portocal,le-am lasat la foc  pana cand s-au inmuiat,apoi le-am pus intr-o sita pentru a permite siropului format sa se scurga si le-am lasat sa se raceasca putin.

Am separat galbenusurile de albus,galbenusul l-am amestecat cu zahar,1 lingurita apa de flori de portocal si am batut bine cu mixerul pana cand si-au dublat volumul.Am adaugat apoi uleiul,iaurtul si la urma faina cu praful de copt,amestecand bine de fiecare data.Aluatul astfel obtinul l-am pus intr-o tava tapetata  cu ulei si faina si l-am dat la copt la foc mic,pana cand a trecut testul cu scobitoarea.

Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare si 4 linguri de zahar.

Dupa ce blatul s-a copt am pus peste el piersicile si deasupra bezeaua de albusuri si am mai lasat prajitura la copt pana cand bezeaua s-a rumenit frumos.A iesit o prajitura foarte aromata si buna pe care cu drag v-o recomand

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piersici si bezea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine