Prajitura cu piscoturi

de ianculubita in Prajituri, 29 Ian 2013 | 6137 vizualizari

 

La prima vedere,pare complicata reteta dar nu e asa; gustul,abia dupa ce s-a terminat,mi-am dat seama cat de buna a fost!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 7 albusuri
  • 5 linguri mac
  • 75 g nuca de cocos
  • 100 g zahar
  • 2 linguri faina
  • vanilie
  • Pentru crema
  • 7 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 lingura faina
  • 1 cana cu lapte
  • 1 pachet de unt
  • vanilie
  • Pentru glazura
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura unt
  • In plus
  • 200 g piscoturi de sampanie
  • 100 ml cafea
  • cocos pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piscoturi:

1-Albusurile batute spuma cu un praf de sare, adaugam zahar, mixam bine in continuare pana se topeste zaharul, adaugam macul, nuca de cocos, vanilia, faina si amestecam totul cu o spatula; rasturnam in tava cu hartie de copt si lasam la foc mic 30 minute

2-Galbenusurile frecate cu zahar pana ce totul devine o crema pufoasa, adaugam vanilia, faina, laptele si ingrosam amestecul pe baie de aburi pana devine o budinca; dupa ce budinca s-a racit bine, o amestecam cate putin cu untul frecat in prealabil

3-Intr-un vas pe foc mic punem toate ingredientele pentru glazura si amestecam pana se ingroasa

Pe un platou punem blatul, intindem 1/2 din crema, deasupra asezam piscoturile inmuiate in cafea, peste piscoturi punem cu grija restul de crema, peste crema turnam glazura si dam la frigider cateva ore, dupa care se orneaza si se taie,

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Boema