Prajitura cu piscoturi

de Constelatialeu in Dulciuri, 4 Noi 2014 | 24199 vizualizari

 

Dupa cum urmeaza,am intrat la Merisor in ograda,era usa deschisa,deci e de bine,ce nu e de bine, este faptul ca putea sa-mi faca ea prajitura,sa nu mai muncesc eu,mai ales ca o tin toata saptamana-n carca....dar asta este,fiecare cu norocul lui....
Alta belea acum,nici nu-i de mirare la cat sunt de aiurita.....am incurcat un pic ouale....dar pana la urma a iesit bine.....eu am sa scriu reteta asa ''incurcata'' cum am facut-o eu,cine vrea se duce la Merisor,ca are usa deschisa si se uita cum e reteta ei....

 

INGREDIENTE

Blat

  • 10 albusuri
  • 4 galbenusuri
  • 10 linguri faina
  • 12 linguri de zahar
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 praf de copt cu sofran
  • un praf de sare
  • 18 piscoturi

Sirop

  • 400 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • 2 esente rom de la Dr.Oetker

Crema

  • 1 litru lapte
  • 6 galbenusuri
  • 7 linguri zahar
  • 8 linguri amidon Dr.Oetker
  • coaja de la o lamaie
  • 1 esenta de lamaie
  • 200 g unt 65% grasime
  • un praf de sare

Glazura

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri smantana cu 40 % grasime

Ciocolata alba pentru decor

Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piscoturi:

Blat :

Albusurile cu un praf de sare le batem bine,apoi adaugam zaharul ,zeama de lamaie si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare.Peste bezea adaugam cele 4 galbenusuri, uleiul, si omogenizam.Separat cernem faina,cacaoa si praful de copt,le amestecam bine si le adaugam peste abusuri,avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente.Pregatim o tava 38/26,tapetata cu hartie de copt.turnam compozitia in tava si apoi asezam cele 18 piscoturi,apasam pe ele ca sa fie acoperite de blat.Dam tava la cuptorul preincalzit cca 40 min,pana trece testul scobitorii.Scoatem tava si lasam sa se raceasca blatul.

Siropul : Punem apa cu zaharul la fiert sa dea in clocot,tragem de pe foc si adaugam esenta de rom.Lasam la racit.

Crema :

Frecam cele 6 galbenusuri cu zaharul si un praf de sare,adaugam si amidonul si subtem cu lapte.Restul de lapte in punem pe foc pana se infierbanta,apoi turnam galbenusurile si avem grija sa amestecam tot timpul,pana se ingroasa crema,la final adaugam coaja de lamaie si esenta de lamaie.Lasam sa se raceasca bine,apoi adaugam untul la temperatura camerei.Mai lasam crema 10 min la frigider.

Glazura : Ciocolata o maruntim,o punem intr-o craticioara,adaugam uleiul si smantana,punem pe foc sa se topeasca,avem grija sa nu fiarba. O folosim calduta

Asamblare :

Blatul il insiropam bine,mai ales prin partile unde am pus piscoturile.Intindem crema niform,apoi glazura de ciocolata.Deasupra radem ciocolata alba.Dam tava la frigider cca 1 ora si apoi o portionam,folosind un cutit trecut prin apa fierbinte.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu piscoturi 350433
retete culinare - Prajitura cu piscoturi 350434
retete culinare - Prajitura cu piscoturi 350435
retete culinare - Prajitura cu piscoturi 350436
retete culinare - Prajitura cu piscoturi 350437
retete culinare - Prajitura cu piscoturi 350438
retete culinare - Prajitura cu piscoturi 350439
retete culinare - Prajitura cu piscoturi 350440
retete culinare - Prajitura cu piscoturi 350441
retete culinare - Prajitura cu piscoturi 350442
retete culinare - Prajitura cu piscoturi 350443
retete culinare - Prajitura cu piscoturi 350444
retete culinare - Prajitura cu piscoturi 350445
retete culinare - Prajitura cu piscoturi 350446
retete culinare - Prajitura cu piscoturi 350447
retete culinare - Prajitura cu piscoturi 350449
retete culinare - Prajitura cu piscoturi 350452
retete culinare - Prajitura cu piscoturi 350454
retete culinare - Prajitura cu piscoturi 350455
retete culinare - Prajitura cu piscoturi 350456

COMENTARII (31)

mioritica 1

07.11.2014, 17:24

Uleiul unde se pune

ioanal 1

03.12.2014, 19:26

crema se ingroasa?
daca o tai pe farfurie de craciun si o sa o las cateva ore pe tava nu mi se inmoaie crema?

Gicuta69 1

17.11.2015, 14:17

Ce praji buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: