Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

de RuxyRux in Dulciuri, 6 Aug 2016 | 9214 vizualizari

 

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 1 pachet mare de piscoturi
  • lapte rece pentru stropit piscoturile

Crema de lamaie:

  • 1 l lapte
  • 6 oua
  • 5 linguri faina cu varf
  • zeama de la 2 lamai mari( numai daca aveti lamai Bio, folositi si coaja)
  • 10 linguri pline de zahar
  • 100 gr. unt
  • vanilie

Zahar pudra vanilat

Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie:

Preparam crema de lamaie.

Punem laptele pe foc impreuna cu vanilia.

Mixam intr-un vas de mixer ouale cu zaharul, apoi cu faina si cu 100 ml lapte din total.

Turnam in laptele de pe foc fierbinte si amestecam pana devine ca o ciulama si da cateva clocote.

Tragem vasul de pe foc si punem untul, apoi zeama de lamaie. Amestecam pana la omogenizare si lasam crema deoparte.

Luam cate un rand de piscoturi si-l facem pudra la blender.

Intr-o forma de chec in care am pus o folie( sau o punga noua de sandvis taiata in doua si desfacuta),( ideea este ca vom ridica prajitura din forma cand o vom taia) punem primul strat de pudra de piscoturi si il stropim cu lapte( atentie nu mult). Punem o parte din crema, apoi punem din nou un strat de pudra de piscoturi, stropim cu lapte, din nou crema si repetam pana ajungem sus in buza formei. Ultimul strat este de piscoturi inmuiate pe jumatate in lapte.

Dam forma la congelator minim doua ore, apoi o scoatem  si-o tinem la frigider inca cateva ore .....feliem si pudram prajitura cu zahar pudra vanilat.

Eu pentru pofticiosi am taiat prajitura inca moale...poate maine va prezint si varianta in farfurioara :)))))daca mai ramane peste noapte :))))) cred ca va trebui sa pun lacat la frigider!

E o minunatie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mirela0911 1

07.08.2016, 20:44

Oooo minunata crema, minunata prajitura!

Xandrinne 1

09.08.2016, 09:20

RuxyRux 1

18.08.2016, 22:48

Multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu mac - baigli