Prajitura cu piscoturi si mousse de cafea (fara coacere)

de stefy_a in Prajituri, 7 Noi 2016 | 3937 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 20 piscoturi
  • 250 ml frisca
  • 50 ml cafea solubila
  • 40 g zahar pudra
  • un plic intaritor de frisca
  • un plic gelatina
  • Pentru crema de vanilie:
  • 2 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 3 linguri rase de amidon
  • Pentru sirop:
  • 50 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de vanilie dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piscoturi si mousse de cafea (fara coacere):

Crema de vanilie:

se pregateste crema de vanilie din ingredientele de mai sus,doar ca nu am folosit si esenta de vanilie - pentru ca esenta am folosit-o la insiropat piscoturile : galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga amidonul, esenta de vanilie si laptele caldut

 - amestecul se pune intr-un vas pe foc mic, amestecand incontinuu pana cand se ingroasa ca o budinca-

- cand este gata, se lasa la racit

- frisca se mixeaza bine cu intaritorul de frisca si cu zaharul pudra - sa se tina de paletele mixerului

- gelatina se hidrateaza 3 minute in cafea, apoi ceasca cu cafea si gelatina se incalzeste putin la cuptorul cu microunde, cat se se dizolve gelatina sau se poate pune si intr-un vas cu apa fierbinte, daca nu doriti sa folositi cuptorul cu microunde

- peste frisca se adauga crema de vanilie racita si se amesteca bine, si apoi se adauga si cafeaua cu gelatina si se mixeaza foarte bine

- 50 ml de apa se pun la incalzit impreuna cu zaharul si vanilia, si se lasa la foc mic pana se topeste zaharul si se lasa la racit

- intr-o tava tapetata cu folie alimenatara se aseaza rand pe rand piscoturile pe care le-a trecut rapid prin siropul pregatit anterior

- peste stratul de piscoturi insiropate se aseaza mousseul de cafea

- se orneaza dupa gust, sau se poate lasa si neornata, si se da la frigider pentru cel putin 4-5 ore

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piscoturi si mousse de cafea (fara coacere)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

diaconta 1

07.11.2016, 15:04

Foarte buna prajitura

Rocsi 1

07.11.2016, 21:42

Imi place ca este cu cafea!

iry-gabriela 1

08.11.2016, 09:11

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cuburi cu zmeura si ciocolata