Prajitura cu piscoturi si piure de castane

de simona72 in Prajituri, 8 Dec 2013 | 6382 vizualizari

 

In sfarsit am gasit piure de castane la magazin :)) asa ca m-am pus pe treaba. Am facut aceasta prajitura care este un adevarat deliciu, o recomand cu incredere.... iar sursa mea de inspiratie, sau muza mea daca vreti:)):P, a fost Laura noastra, alias privatelaura sau burticuta sau balconita mai nou :))...hai ca o cunoasteti voi...Multumesc si sa nu ma bati tare >:D

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet mare de piscoturi
  • 1 pachet de piure de castane(eu am gasit congelat)
  • 100 gr mascarpone
  • 400 ml smantana pt frisca
  • 3-4 linguri de zahar brut(sau cat doriti voi de dulce)+2 lingurite
  • 300 ml cafea expresso
  • 2 paharele mici de Amaretto
  • 1 lingurita cacao pt ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piscoturi si piure de castane:

Lasam pachetul cu piure de castane sa se dezghete. Facem 1-2 cafele (atat cat este necesar ca sa inmuiem piscoturile in cafea), indulcim cafeaua cu 2 lingurite de zahar brut, adaugam 1 paharel de Amaretto si o lasam sa se raceasca.

Mixam frisca cu zaharul, iar cand aceasta s-a batut adaugam mascarponele si cate putin din piureul de castane pana il terminam. Cand crema este gata mai adaugam 1 paharel de Amaretto.

Pt asamblare: luam cate un piscot si il inmuiem pt o secunda in cafea pe o parte si pe alta. Punem astfel piscoturile inmuiate in cafea pe o tava in care vrem sa facem prajitura. Punem crema peste primul strat de piscoturi, iar peste crema punem cel de-al doilea strat de piscoturi inmuiate in cafea. Pt ornat: punem cacaua intr-o strecuratoare mica de ceai si scuturam deasupra prajiturii strecuratoarea, in asa fel incat sa acoperim toata prajitura.

Dam prajitura la frigider pt 2-3 ore cel putin si apoi servim.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

daca serviti din prajitura si copilasilor mai mici atunci Amaretto, care este un lichior, se poate inlocui cu esenta de migdale sau rom, iar cafeaua expresso cu inlocuitor de cafea instant din cereale

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piscoturi si piure de castane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mirela0911 1

08.12.2013, 21:15

foarte buna cu pireu de castane!

_Alina_ 1

09.12.2013, 12:16

Mmmm, ce buna trebuie sa fie!

Lia_ 1

10.12.2013, 21:38

am vazut si eu la raft piure. cand am venit pe bucataras postase si dia ceva cu piure de castane

arata apetisant

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "CASTANA"- Reteta Nr. 250