Prajitura cu portocale

de luminita20_2006 in Prajituri, 4 Mar 2011 | 13983 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • -100 gr unt
  • -150 gr zahar
  • -250 gr faina
  • -3 oua
  • 50 ml lapte
  • -esenta portocala
  • -colorant rosu
  • -praf de copt
  • Crema:
  • 300 gr smantana
  • -150 gr zahar
  • -1 plic gelatina
  • -zeama de la 2 portocale mari
  • -250 ml frisca
  • -3 portocale decor
  • Crema 2
  • -200 ml frisca
  • 70 gr zahar
  • -50 gr cacao
  • -100 gr ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu portocale:

Blat:

Se mixeaza ouale cu sare apoi se pune zaharul, untul topit, laptele, faina, esenta de porocale , colorant rosu si praf de copt. Se toarna compozitia in tava se coace 30 min.

Crema

Se bate smantana cu zaharul, se pune sucul de la portocale . Gelatina se hidrateaza, se topeste, apoi se combina cu smantana. Frisca se bate si se combina cu smantana.

Crema 2

Se amesteca frisca cu zaharul, cacaoa, se pune pe foc si se aduce la punctul de fierbere. Se ia de pe foc se pune ciocolata rupta bucati , se amesteca pana cand se topeste. Se lasa sa se raceasca se da la frigider sa se intareasca apoi se bate cu mixerul.

Peste blatul,( in tava,)  racit si insiropat cu suc de portocale se pune jumate din crema 1 apoi crema 2 de ciocolata si restul din crema 1. Se taie felii de portocala curatate de coaja se pun peste prajitura apoi se face gelatina pentru tarte dupa instructiuni si se toarna peste portocale

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu portocale 89033
retete culinare - Prajitura cu portocale 89034
retete culinare - Prajitura cu portocale 89035

COMENTARII (24)

mena29 1

05.03.2011, 14:25

mamaieelena 1

05.03.2011, 23:31

adry88 1

11.06.2011, 17:39

ce superb arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L