Prajitura cu portocale

de kukibella in Prajituri, 5 Feb 2012 | 3577 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 portocale mijlocii
  • 1 lamaie
  • 280 gr.zahar
  • 130 faina
  • 3 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 50 ml.lapte
  • 40 gr.unt topit
  • esenta de vanilie,esenta de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu portocale:

portocalele se curata se taie felii şi se pun la foc ımpreuna cu zeama de lamaie,200 zahar şi coaja rasa de lamaie.

se fierb aproximativ 45 min.

ıntr-un bol se mixeaza ouale ıntregi cu zaharul se aduga laptele,esentele,untul topit şi faina ın ploaie amestecata cu praful de copt.

ıntr-o tava se pune hartie de copt şi se toarna jumatate de compozitie.se pune la cuptorul pre-ıncalzit aprox.12 min.(180 grade).

se scoate tava din cuptor se pune ın ea compozitia de portocale şi se acopera cu restul compozitie de aluat se mai lasa la cuptor ptr.aprox.15-17 min.la aceeaşi temperatura.

se lasa sa se raceasca şi se taie.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu portocale 144562
retete culinare - Prajitura cu portocale 144563

COMENTARII (25)

laurin 1

09.02.2012, 17:34

prajitura e grozava! eu am folosit o forma de chec. trebuie precizat ca sosul de portocale are un gust usor amarui (cel putin asa mi-a iesit mie ) ceea ce face prajitura si mai delicioasa.

elucubratiiculinare 1

09.02.2012, 19:11

Cred ca e un deliciu

VERONICA2607 1

12.02.2012, 08:21

superb...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21