Prajitura cu portocale

de Geanina87 in Prajituri, 22 Noi 2012 | 5503 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 portocale medii
  • 3 oua
  • 50 g unt
  • 6 lg zahar
  • 2 lg lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 10 lg faina
  • coaja rasa de portocale
  • 1 praf de copt
  • marmelada de portocale
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu portocale:

Curatam portocalele cu un cutit astfel incat coaja sa fie lunga si ingusta. Coaja o folosim la ornat. Facem trandafirasi (din coaja) pe care ii strangem bine cu ajutorul unei jumatati de scobitori :) .

Dam portocalele la blender. Separam ouale. Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare. Galbenusurile cu untul topit, zaharul (si cel vanilat) si laptele le frecam bine cu un tel sau cu mixerul, adaugam si portocalele dupa care incorporam cu albusurile spuma. Amestecam incet cu o lingura de jos in sus si punem in ploaie faina amestecata cu praful de copt. La final punem si putina coaja rasa de portocale. Compozitia astfel obtinuta o rasturnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit 180° pt.aprox 20 minute (cuptor cu ventilatie) sau pana cand se rumeneste si trece testul cu scobitoarea.

Se lasa sa se raceasca dupa care se taie ca pe tort si se umple cu marmelada de portocale. Se poate servi si simpla pudrata cu zahar.

 

TIPS-URI

1

Daca se dubleaza cantitatile, aceasta reteta poate fi utilizata cu succes pentru un blat de tort cu portocale ;)

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu portocale-0
Prajitura cu portocale-1
Prajitura cu portocale-2
Prajitura cu portocale-3
Prajitura cu portocale-4

COMENTARII (23)

lilik

lilik 1

23.11.2012, 22:41

ce minunatie de prajitura...imi place tare de tot

Geanina87

Geanina87 1

13.12.2012, 14:30

Bya Ralu

Bya Ralu 1

27.01.2013, 22:53

ce pufoasa e

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!