Prajitura cu portocale

de susu in Prajituri, 24 Feb 2010 | 1626 vizualizari

 

INGREDIENTE

    6 oua

    300 g zahar

    150 g faina

    125 ml suc natural de portocale

    Un praf de sare

    1 praf de copt

    ¾ cana de ulei

    Coaja unei portocale razuite

    Cateva fructe dintr-un compot de fructe exotice

    Cateva bucatele de portocala    

Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu portocale:

Eu am folosit ½ din cantitati pentru ca am folosit o forma mai mica.Se presara putina sare si zahar peste galbenusuri si se lasa cateva minute dupa care se freaca cu restul de zahar si coaja de portocale (eu am mai adaugat 1 lingurita de coaja portocale din borcan care a stat in zahar pentru ca imi place aroma). Se adauga sucul de portocale si se mixeaza bine. Se pune uleiul si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. La sfarsit adaugam treptat faina si albusurile batute spuma. Se adauga in aluat fructe scurse si bucatele de portocala taiate cuburi. Se varsa aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins pentru 35-40 minute.Se face testul cu scobitoarea si se scoate din cuptor. Cine doreste o poate pudra cu zahar. Mi-a placut in mod deosebit aceasta prajitura desi la inceput mi se parea banala. Am folosit in plus o lingurita de coaja portocale care ii da totusi un gust un pic mai amarui .Mie personal mi-a placut combinatia dar cine nu doreste poate folosi doar coaja unei singure portocale.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu portocale 19060
retete culinare - Prajitura cu portocale 19063
retete culinare - Prajitura cu portocale 19064
retete culinare - Prajitura cu portocale 19066
retete culinare - Prajitura cu portocale 19068

COMENTARII (6)

Rocsi 1

25.02.2010, 11:43

bun dak e cu portocala imi place

susu 1

25.02.2010, 17:11

Mihaela sigur ca se poate si in forma di aceea. Mie mi-a iesit putin moale la mijloc dar nu nefacuta datorita faptului ca am ales aceasta forma si prajitura este cu mult lichid de la portocale insa cred ca iese cel mai bine in tava dreptunghiulara, se face mai bine. Dar ca si dulce mie mi-a placut foarte mult

elena1988 1

12.03.2011, 14:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!