Prajitura cu portocale si cocos

de Bucataras in Dulciuri, 4 Apr 2009 | 24545 vizualizari

 

O prajitura trimisa pe bucataras@yahoo.com de Valentina tocmai de la Cluj

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat de biscuiti:
  • 300 g biscuiti dulci
  • 80-100 g unt topit
  • Pentru crema:
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 60 ml zeama de portocala
  • 2 linguri faina
  • un varf de lingurita praf de copt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu portocale si cocos:

Biscuitii se zdrobesc si se amesteca cu untul topit. Acest amestec se preseaza pe fundul unei tavi.

Se bat ouale cu zaharul. Se adauga zeama de portocala, apoi faina amestecata cu praful de copt. Compozitia rezultata e moale. Se toarna peste blat si deasupra sepresara 40g fulgi de cocos si se baga in cuptor pentru 25-30 minute. Cocosul de deasupra trebuie sa fie putin prajit.

Ornarea prajiturii:

-2 albusuri se bat cu 50 g zahar pana se intareste spuma, apoi se pune pe baie de aburi. Se bate in continuare pana se intaresc bine.

Se pune peste prajitura, apoi se pun deasupra fulgi de cocos si se ciocolata rasa.

 

COMENTARII (8)

naomy 1

19.03.2012, 12:19

Ce pufoasa arata ,trebuie sa fie buna si araomata

AnyCostescu 1

07.02.2013, 15:20

monik80 1

09.03.2015, 20:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: