Prajitura cu portocale si crema de lamaie

de Michelle in Prajituri, 19 Mar 2010 | 10505 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 1 portocala
  • 1 praf de copt
  • 8 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 150 gr unt
  • Crema:
  • 600 ml lapte
  • 7 lg faina
  • 7 lg zahar
  • 100 gr unt
  • zeama la o lamaie
  • o fiola esenta lamaie
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata
  • 500 ml suc de portocale
  • 40 gr amidon
  • Sirop:
  • 200 ml suc de portocale(Fanta)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu portocale si crema de lamaie:

Blatul:Separam oualele,portocala o facem piure,untul il frecam cu zaharul,adaugam galbenusurile,pireul de portocala,batem batz albusurile,omogenizam cele doua compoziti si adaugam faina si praful de copt.Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit cca 35 min..facem testul cu scobitoarea.


Crema:amestecam laptele cu faina si zaharul,le punem la foc pana ce se ingroasa,oprim focul adaugam untul ,omogenizam si lasam la racit.Cand este rece adaugam zeama de lamaie si esenta.

Asamblarea:

Blatul il insiropam cu sucul de portocale,adaugam crema,razuim 50 gr de ciocolata.


apoi preparam glazura:Se amesteca fanta cu amidonul si se pun la foc pana se ingroasa..asa calda o punem peste prajitura

razuim ciocolata ce o ramas


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu portocale si crema de lamaie 23011
retete culinare - Prajitura cu portocale si crema de lamaie 23012
retete culinare - Prajitura cu portocale si crema de lamaie 23013
retete culinare - Prajitura cu portocale si crema de lamaie 23014
retete culinare - Prajitura cu portocale si crema de lamaie 23015
retete culinare - Prajitura cu portocale si crema de lamaie 23016
retete culinare - Prajitura cu portocale si crema de lamaie 23017
retete culinare - Prajitura cu portocale si crema de lamaie 23018

COMENTARII (11)

Dana Cristea - pusikmea 1

28.03.2010, 21:52

ce bn arata, felicitari!

elena1988 1

02.02.2011, 16:32

tutuke 1

15.11.2013, 18:34

buna,arata foarte bine am o intrebare,cu ce pot sa inlocuiesc amidonul?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI