Prajitura cu praf de budinca

de Valyvalentyna in Prajituri, 25 Feb 2015 | 8518 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua,
  • 15 linguri de faina,
  • un praf de sare,
  • 12 linguri de zahar,
  • 2 pliculete zahar vanilat,
  • 1 pliculet de praf de copt,
  • 6 linguri de ulei,
  • 200 ml lapte,
  • coaja rasa de la o portocala,
  • 2 pliculete praf de budinca 1 cu gust de vanilie si 1 cu gust de capsuni,
  • 1 esenta vanilie,
  • un pumn de miez de nuca,
  • 3 linguri ciocolata topita.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu praf de budinca:

Am separat albusurile de galbenus si am batut albusurile spuma cu zaharul si praful de sare iar in galbenusuri am pus zaharul vanilat, esenta, praful de copt, uleiul, laptele caldut si coaja de portocala. Am mixat bine pana s-a omogenizat bine compozitia apoi turnam peste albusurile batute spuma. Cu grija amestecam de jos in sus, apoi punem faina in ploaie amestecand usor. Impartim in doua compozitia, iar in una din ele se pune praful de budinca cu gust de vanilie iar in cealalta se pune ceea cu gust de capsuni.

Tapetam o tava cu hartie de copt sau cu ulei si turnam prima compozitie cu gust de vanilie, presaram miez de nuca si bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt.10 minute, apoi scoatem tava si turnam peste ea ceea de a doua compozitie cu capsuni si bagam la cuptor pana se coace frumos.

Cand prajitura s-a copt se scoate si se lasa sa se raceasca apoi punem ciocolata topita deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu praf de budinca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Yugoslavia