Prajitura cu prune

de Elena30 in Prajituri, 5 Aug 2011 | 4238 vizualizari

 

Este o prajitura foarte buna si usor de facut!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 500g faina
  • 200g unt
  • 1 praf de copt
  • 150g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 150ml lapte
  •  1 praf de copt

Pentru pus deasupra blatului:

  • 500g prune fara sambure  

Pentru umplutura:

  • 3 albusuri
  • 2 oua intregi
  • 6 linguri zahar
  •  1 esenta vanilie
  • 4 linguri smantana
  • 4 linguri faina      
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune:

Pentru blat: amestecam toate ingredientele din care va rezulta o coca frageda, pe care o intindem intr-o tava(20/30) cu mana. Se pun prunele fara sambure deasupra si se presara peste ele putin zahar si scortisoara.

Pentru umplutura de deasupra prunelor se bat spuma albusurile(inclusiv  albusurile de la cele 2 oua), iar apoi se amesteca cu cele 2 galbenusuri.

Peste ele adaugam treptat zaharul, esenta de vanile, smantana , faina si amestecam pana se incorporeaza toate ingredientele. Aceasta compozitie o turnam deasupra punelor, apoi se da la cuptor pana se intareste compozitia si se face testul cu scobitoarea. O lasam sa se raceasca iar apoi o taiam in patrate si o servim.

POFTA BUNA!!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu prune-0
Prajitura cu prune-1
Prajitura cu prune-2

COMENTARII (20)

ionela2682

ionela2682 1

05.08.2011, 20:51

Rux

Rux 1

05.08.2011, 22:08

Deliciu

lilik

lilik 1

06.08.2011, 11:50

minunata prajiturica

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!