Prajitura cu prune

de ianculubita in Prajituri, 22 Sep 2011 | 2048 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g prune
  • 3/4 pachet de unt
  • 1ceasca zahar brun
  • 1lingura cu miere
  • fructe de padure sau alte fructe taiate cubulete
  • 11/2 ceasca cu faina
  • 2oua
  • 1/2ceasca lapte
  • 1ceasca zahar
  • 1lingurita scortisoara
  • 1praf de copt
  • esenta de vanilie
  • esenta de migdale
  • 1plic praf de frisca
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune:

Jumatate din cantitatea de unt impreuna cu zaharul brun si mierea se pun intr-o forma rotunda(eu am pus intr-o cratita) sa se topeasca. Se adauga jumatatile de prune asezate cu taietura in sus iar printre ele restul fructelor.

Intr-un castron se cerne faina cu scortisoara, praful de copt si putina sare. Restul de unt se freaca cu zaharul rezultand o crema pufoasa. Se adauga ouale pe rand, vanilia, esenta de migdale, apoi cate o lingura de faina, intercalata cu lapte. Se rastoarna compozitia peste prune, se da la foc mic 1h. Se lasa la racit in forma 30minute. se rastoarna pe un platou si se acopera cu frisca.

 

TIPS-URI

1

este bine ca aceasta prajitura sa fie facuta intr-o forma mai larga,pentru ca siropul din fructe sa patrunda bine in blat

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu prune 126094
retete culinare - Prajitura cu prune 126095
retete culinare - Prajitura cu prune 126096
retete culinare - Prajitura cu prune 126097

COMENTARII (10)

Rocsi 1

22.09.2011, 22:11

mamaieelena 1

23.09.2011, 10:13

bunaaaaa

Lau 1

07.10.2011, 17:00

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D