Prajitura cu prune

de Sim0na in Prajituri, 1 Apr 2012 | 1171 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 prune copate
  • 100 ml rom
  • 50 ml apa calda
  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 300 g faina
  • 4 linguri apa fierbinte
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune:

Am spalat prunele, le`am taiat jumatate si le`am pus in apa calda cu rom. Dupa 15 min le`am pus la scurs intr`o sita.

 Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le`am batut bine adaugand treptat zaharul, apoi apa fierbinte. Cand zaharul este aproape topit, am adaugat galbenusurile unul cate unul. Apoi am pus uleiul, mixand continuu. 

Faina am amestecat`o cu praful de copt, apoi am incorporat`o in compozitie. La final am pus si esenta de vanilie.

Compozitia am pus`o intr`o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Prunele le`am amestecat cu o lingura de faina, apoi le`am asezat la distante relativ egale. Am dat tava la cuptor ptr 1 ora, la foc mic.

La final am pudrat prajitura cu zahar pudra.

  Am taiat prajitura in asa fel ca in mijlocul fiecarei bucati sa fie cate o pruna.

Gustul usor acrisor al prunei a mers de minune cu aluatul dulce si vanilat.

 Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu prune 155445
retete culinare - Prajitura cu prune 155446
retete culinare - Prajitura cu prune 155447
retete culinare - Prajitura cu prune 155448
retete culinare - Prajitura cu prune 155449
retete culinare - Prajitura cu prune 155450
retete culinare - Prajitura cu prune 155451
retete culinare - Prajitura cu prune 155452
retete culinare - Prajitura cu prune 155453

COMENTARII (17)

bucatarimcudiana 1

02.04.2012, 11:20

buna,buna

deyutzky 1

02.04.2012, 12:19

dulce acrisoara ce-mi place

Sim0na 1

02.04.2012, 18:53

La Ploiesti s-au copt prunele! ) Este expirata prajitura... dar parca era prea frumoasa sa n-o prezint.
Multumesc tuturor ptr apreciri.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D