Prajitura cu prune

de T I M E A in Prajituri, 30 Iul 2012 | 10027 vizualizari

 

O prajitura de vara usoara si aromata!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 250 gr zahar
  • o cana lapte (aprox 200 ml)
  • o cana ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 400 gr faina
  • 600 gr prune
  • praf de scortisoara
  • 3 lingurite zahar
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune:

Batem spuma ouale intregi timp de 7-8 minute cu mixerul la viteza maxima.

Adaugam zaharul si zaharul vanilat mixand inca 2-3 minute. Apoi adaugam pe rand uleiul si laptele mixand in continuare.

La final adaugam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula si amestecand usor pentru a nu se lasa spuma.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Asezam jumatatile de prune deasupra si in fiecare bucata de pruna punem putin zahar si praf de scortisoara.

Dam la cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de 30-35 minute. Facem testul cu scobitoarea pt a ne asigura ca blatul este copt.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.

Apoi scoatem din tava si pudram cu zahar pudra.

Feliem si servim!

Un mic dejun perfect: doua felii de prajitura langa un cappuccino cu scortisoara  :) 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu prune-0
Prajitura cu prune-1
Prajitura cu prune-2
Prajitura cu prune-3
Prajitura cu prune-4
Prajitura cu prune-5
Prajitura cu prune-6
Prajitura cu prune-7

COMENTARII (52)

Angelina_Elena 1

02.08.2013, 14:37

Ruth, cealalta reteta nu e deloc ciudata, e un pandispan clasic, la care se foloseste 1 lingura de zahar si 1 de faina pentru fiecare ou

T I M E A 1

02.08.2013, 16:23

Ruth sunt sute de feluri in care poti face. Si eu am o gramada de variante pt pandispan/chec prajituri cu fructe. Alegi ce iti place. Ale mele rar sunt retete standard, sunt in general ce cred eu ca trebuie ca si cantitati.
Si Elena are dreptate se poate face si asa. Variante exista

babi5 1

02.08.2013, 16:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04