Prajitura cu prune

de Oana in Prajituri, 22 Sep 2014 | 21354 vizualizari

 

Dupa reteta lui RuxyRux si tava primita in dar tot de la Ruxy :) Extraordinar de buna a iesit!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de prune fara samburi
  • 5 oua
  • 200 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 200 gr unt
  • 500 gr faina
  • un plic praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • extract de vanilie
  • scortisoara si zahar pudra pt ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune:

Am uns o tava dreptunghiulara cu unt si am presarat cateva linguri de zahar. Am rasturnat apoi prunele.

Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zaharul pana se obtine o bezea. Galbenusurile de ou se amesteca cu coaja de lamaie, vanilie, lapte si unt topit. 

Se adauga faina amestecata cu praf de copt peste galbenusuri, amestecand cu mixerul. La final se adauga albusurile spuma, amestecand cu o spatula, de jos in sus, pana se incorporeaza bine. Se rastoarna compozitia peste prune.

Se pune tava in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, pentru 45 de minute sau pana trece testul scobitorii. 

Se lasa prajitura sa se raceasca in tava, se portioneaza si se rastoarna apoi pe o tava sau pe un platou. Se pudreaza cu zahar amestecat cu scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

22.09.2014, 21:37

Super delicioasaaaa

anca_rm 1

23.09.2014, 09:32

ce prajitura gustoasa

Oana 1

23.09.2014, 09:57

Ruxy, pai tot la ea imi ramasese gandul de cand am vazut-o...am pus mai putin zahar in blat, ca erau prunele coapte si dulci. Mama, ma duc acum sa pap o bucata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si sos de ciocolata