Prajitura cu prune

de mirela0911 in Prajituri, 12 Aug 2015 | 4862 vizualizari

 

Este o reteta preluata dintr-o revista. Initial, am crezut ca am ratat prajitura dar dupa ce s-a copt si am lasat-o sa se raceasca bine, mi-am zis ca seamana cu prajitura inteligenta, doar ca are in plus prunele. Este foarte buna rece, merge perfect pe caldura asta!

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 150 g unt
  • 3 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 750 ml lapte
  • 500 g prune
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune:

Intr-un bol se pune faina si se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Se adauga untul topit si racit putin, se amesteca bine cu degetele pana se obtine un aluat nisipos. Se pastreaza o cana din aluat pentru mai tarziu.

Peste restul de aluat se adauga praful de copt si ouale. Se amesteca bine cu ajutorul unui tel apoi se toarna laptele. Se omogenizeaza bine. Se va obtine o compozitie lichida, asemanatoare cu cea de la prajitura inteligenta. 

Prunele se spala, se curata de sambure si se taie in doua sau in patru, in functie de cat de mari sunt prunele.

Se unge un vas de ceramica cu unt si se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia. Se aseaza prunele si se presara deasupra aluatul nisipos pastrat in cana.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 50 de minute (pana se rumeneste fumos). Se lasa sa se raceasca bine inainte de a fi servita.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cand se vor pune prunele peste compozitie, acestea vor pluti deasupra.

2

Se pastreaza la frigider pentru a fi racoroasa in momentul servirii.

3

Se taie doar dupa ce este bine racita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

anca_rm 1

13.08.2015, 09:27

ce apetisanta prajiturica , imi place

mirela0911 1

13.08.2015, 09:50

Vă mulțumesc!

Catalina L 1

14.08.2015, 21:48

foarte buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si bombite cu branza si cocos