Prajitura cu prune

de Rocsi in Prajituri, 16 Mai 2010 | 7552 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 gr prune(eu am avut congelate)
  • 300 gr zahar
  • 5 oua
  • 100 gr unt
  • 300 gr iaurt
  • 12-13 linguri faina
  • 1 esenta vanilie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune:

Prunele se curata de samburi ,se taie in doua,se stropesc cu putina zeama de lamaie si se dau la frigider pana ce preparam aluatul(daca aveti la congelator ,semintele sunt scoase,asa ca doar le decongelam si le punem la scurs pe o sita).

untul se topeste si se lasa sa se raceasca.

ouale se freaca bine cu zaharul,care se pune treptat.

peste ouale batute se pune untul topit si racit si iaurtul.

adaugam esenta,zaharul vanilat si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie.

omogenizam bine toate iar la urma punem faina treptat.

se ia o tava dreptunghiulara,se unge cu putina margarina si se pune hartie de copt.

se toarna compozitia de aluat in tava tapetata,apoi se pun prunele cum doriti.

dati tava la cuptorul incins50-60 min.(daca puneti mai putine prune se coace mai repede,dar daca puneti mai multe se coace ceva mai greu ca e mai grea).

cand e gata o scoateti,o lasati sa se raceasca si mancati cu multa pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Dana Cristea - pusikmea 1

17.05.2010, 13:24

aoleoooo ce bine arata

Rocsi 1

17.05.2010, 13:50

dak te grabesti mai gasesti o bucatica

nadina73 1

17.05.2010, 23:26

stiam rocsi ca te gandesti si la mine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu visine si iaurt