Prăjitură cu prune și brânză

de elucubratiiculinare in Prajituri, 14 Aug 2012 | 1886 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă,
  • 200 g zahăr,
  • 7 linguri ulei,
  • 50 ml lapte,
  • 300 g făină,
  • 10 g praf de copt,
  • 10 g unt,
  • 500 g prune,
  • 250 g brânză de vaci,
  • 2 albușuri,
  • 100 g zahăr,
  • 2 linguri zahăr.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu prune și brânză:

Spălăm prunele, le desfacem în două și înlăturăm sâmburele.

Se bat bine ouăle cu mixerul, adăugăm zahărul treptat și batem bine în continuare. Adăugăm uleiul, apoi făina amestecată cu praful de copt și laptele. Turnăm compoziția într-o tavă unsă bine cu unt. Într-un castron frecăm bine brânza de vaci cu 50 g zahăr. În alt castron batem bine albușurile cu 50 g zahăr, după care se amestecă ușor cu brânza. Această compoziție de brânză se pune cu o lingură peste compoziția din tavă și se întinde ușor.

Aranjăm prunele una lângă alta. Presărăm 2 linguri de zahăr tos peste prune. Se dă la cuptor pentru 30 - 40 minute la 180 grade C. Se mărește temperatura la 200 grade C la sfârșit pentru maxim 3-4 minute pentru a se rumeni frumos deasupra.

Se lasă să se răcească în tavă, după care se porționează și se presară zahăr pudră.

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

Prăjitură cu prune și brânză-0
Prăjitură cu prune și brânză-1
Prăjitură cu prune și brânză-2

COMENTARII (23)

miremirc

miremirc 1

22.08.2012, 19:39

am facut prajiturica ! imi plaace fooarte mult ! mersi de reteta !

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

29.08.2012, 16:32

miremirc cu placere

cristeena20

cristeena20 1

29.08.2012, 19:57

arata ff bine!!!si eu am facut dar fara branza.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24