Prajitura cu prune, nuca si scortisoara

de Patricia Iordache in Prajituri, 22 Iul 2013 | 4200 vizualizari

 

Am pornit de la o reteta si am ajuns sa "inventez" una. Sincer va spun ca am avut emotii, nu stiam ce va iesi insa...cand am vazut ca miroase bine si arata ok, m-am linistit. Cand am si gustat din ea...mi-am spus: E chiar super! :)) Si se prepara atat de simplu...Iata despre ce este vorba:

 

INGREDIENTE

  • 550 gr. faina alba;
  • 4 oua;
  • 240 ml. ulei;
  • 250 ml. lapte;
  • 600 gr. prune (fara samburi);
  • 500 gr. zahar + 1 lingura cu zahar pentru pus deasupra;
  • 50 gr. nuca taiata bucatele (cat sa faca crontz-crontz);
  • un praf de sare;
  • 1 lingurita rasa cu scotisoara;
  • 1 lingura rasa cu bicarbonat (stins cu putin otet)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune, nuca si scortisoara:

Spalam prunele si le curatam de codite si frunze. Le rupem pe jumatate si le scoatem samburii.

Le asezam intr-un acstron si le presaram cu scortisoara. Miscam putin vasul astfel incat sa se imprastie peste toate prunele.

Intr-un castron, punem ouale si praful de sare. Amestecam bine folosind un tel, adaugam uleiul in fir subtire amestecand continuu. Adaugam zaharul si continuam sa omogenizam pana se "sparg"o parte din cristale.

Turnam laptele, bicarbonatul stins cu otet, amestecam si incepem sa adaugam putin cate putin, faina cernuta.

Amestecam bine pana se incorporeaza toata faina.

Tapetam  o tava (a mea 30x37 cm) cu hartie de copt si turnam compozitia obtinuta.

Punem deasupra, jumatatile de prune (cu miezul in sus) una langa alta. 

Presaram peste tot bucatelele de nuca tocata.

Adaugam lingura de zahar tos imprastiind toata cantitatea, uniform, pe toata suprafata prajiturii.

Bagam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade si o lasam 40 minute fara sa deschidem cuptorul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune, nuca si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

COSTEO 1

23.07.2013, 00:18

Super buna gustoasa!:-bd

Patricia Iordache 1

23.07.2013, 13:47

Multumesc, Costeo!

babi5 1

07.10.2014, 12:23

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca si caramel