Prajitura cu prune, scortisoara si migdale macinate

de laura_n in Prajituri, 12 Sep 2013 | 5414 vizualizari

 

Intrucat mi-ati facut pofta cu atatea tarte si prajituri cu prune, dulceata, gem, compot de prune, mi-am luat inima in dinti si am pus de-o ...prajitura, sa-i zic, cu prune, aromata cu scortisoara si cu migdale macinate.
Am servit si eu si David cate doua portii, confirmam ca a iesit tare buna si va invitam si pe voi la o portie! este calda inca!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 1 plic praf copt
  • 200 gr zahar brut
  • 2 oua
  • 50 ml ulei
  • 300 gr iaurt
  • 1 cana lapte
  • 1 lg scortisoara macinata
  • 9-10 prune coapte
  • 3-4 linguri migdale macinate
  • zahar pudra pt ornat
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune, scortisoara si migdale macinate:

Am pornit cuptorul.

Am spalat prunele si le-am desfacut in doua, le-am indepartat samburii.

Intr-un castron, am pus faina, praful de copt, zaharul si scortisoara Am adaugat cele doua oua si uleiul si am amestecat cu o lingura. Am adaugat iaurtul si la sfarsit, laptele. Am amestecat bine, bine, compozitia a iesit destul de moale.

Am pregatit o tava, am pus hartie de copt si am turnat compozitia, niveland usor. Am asezat jumatatile de prune, cu miezul in jos peste compozitie, la o distanta de 2-3 cm una de cealalta si am presarat migdale macinate. Am pus la copt, in cuptor, la foc mediu, cam 45 minute. 

Dupa ce s-a copt, am lasat-o un pic sa se raceasca, am portionat cateva bucati, am pudrat cu zahar si am servit si eu si teroristul cate 2 portii :P:)))

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 15 lei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune, scortisoara si migdale macinate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu prune