Prajitura cu prune si caise

de MotanLaOale in Prajituri, 16 Sep 2011 | 4865 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 linguri faina
  • 200g+6 linguri zahar+4 linguri zahar
  • 6 oua
  • 1kg prune
  • 0,5kg caise
  • 100g unt
  • 1 lamaie
  • 1 plicuri zahar vanilat
  • 4 lingurite scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si caise:

Fructele se spala si se scot samburii cu atentie sa ramana intregi.

Scortisoara se amesteca cu 4 linguri de zahar.

In fiecare fruct se pune cu lingurita scortisoara cu zahar.

Se unge o forma (cratita) cu unt din abundenta, se pun 200g zahar si se niveleaza.

Pe zaharul din cratita se aseaza fructele cu deschiderea in sus.

Se pune restul de unt deasupra, taiat cubulete, si se introduce in cuptorul preancalzit pentru 40 minute.

Cand fructele s-au imuiat se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Pentru blat batem spuma albusurile, adaugam 6 linguri zahar, zaharul vanilat, un praf sare si mixam pana devine o crema lucioasa.

Adaugam galbenusurile amestacand usor cu lingura de jos in sus.

Punen si faina si amestecam usor pana la omogenizare.

Cand fructele s-au racit turnam peste ele blatul, netezim si introducem in cuptor pentru 25-30 minute. Se face testul cu scobitoarea.

Se rastoarna pe platou cand este calduta iar zeama lasata de fructe va insiropa blatul.

Daca ne place mai zemoasa blatul se poate innsiropa suplimentar inainte de rasturnare.

Se poate orna cu frisca dupa dorinta si fantezie. (dupa mine schimba gustul)

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si caise" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura saracului