Prajitura cu prune si mac

de Ligia Bxl in Dulciuri, 28 Aug 2013 | 4699 vizualizari

 

Merge tare bine cu un pahar cu lapte cald :) normal aceasta prajitura a trebuit sa iasa altfel,dar cum nu am avut masina de macinat fin macul,trebuia sa iasa crema mai consistenta, a iesit mai subtire,dar a iesit buna si asa :)

 

INGREDIENTE

  • 250 gr de faina
  • 375 ml lapte
  • 150 gr de zahar
  • 80 gr de unt
  • 1 cub mic de drojdie
  • 1 ou+ un galbenus
  • 250 ml smantana
  • 100 gr de mac macinat
  • 40 gr de amidon
  • cateva prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si mac:

Amesteci drojdia cu 3 linguri de lapte caldut si o lingurita de zahar si le lasi 30 minute sa dospeasca.

In acest timp,topesti 1/2 din cantitatea de margarina in 100 ml lapte,o iei de pe foc,adaugi 2 lingurite de zahar,un praf de sare si,dupa ce s-a racit,oul.

Amesteci apoi faina cu maiaua si compozitia cu margarina,framanti si lasi aluatul sa creasca o jumatate de ora.

In acest timp,fierbi laptele ramas cu macul macinat(eu nu l-am macinat,dar iese mai bine cu el macinat),se adauga si smantana,amestecand mereu si cand s-a legat o dai deoparte si o lasi sa se raceasca.

Freci apoi amidonul cu 1 lingura de apa,galbenusul,zaharul si margarina ramase,adaugi compozitia in crema de mac si amesteci.Speli apoi prunele,le scoti samburii si le lasi deoparte.

Intinzi aluatul dospit intr-o tava unsa cu unt si cu foaie de copt,presari putin gris sau pesmet,intinzi crema de mac si pui jumatatile de prune.Dai prajitura la cuptor la foc potrivit ptr aproximativ 40 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (41)

Lia_ 1

30.08.2013, 07:02

Prune si mac, interesant si foarte aspectuoasa

acum pricep de unde .... euforia din comentariile de pe pereti, de la macul asta

Ligia Bxl 1

30.08.2013, 11:32

Lia multumesc

Panacris 1

12.05.2014, 07:58

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi