Prajitura cu prune si nuca

de T I M E A in Prajituri, 17 Sep 2012 | 6096 vizualizari

 

Inca nu am terminat seria prajiturilor cu prune.
Aceasta este una delicioasa cu un blat faramicios si multa scortisoara si nuca.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 2 oua
  • 150 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 1 praf de copt
  • umplutura:
  • 500 gr prune cantarite fara samburi
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • blatul de nuca:
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 120 gr nuca
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si nuca:

Pentru primul blat: batem cu un tel ouale intregi cu zaharul , apoi adaugam untul la temperatura camerei si la final faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine cu telul pana incorporam toata faina. Obtinem un aluat lipicios pe care il intindem cu o lingura intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. (tava folosita de mine: 22/30 cm)

Asezam peste blat prunele taiate in 4 si presaram o lingurita de scortisoara si un plic zahar vanilat.

Pentru blatul de nuca: batem cu mixerul ouale spuma si adaugam zaharul mixand inca cateva minute. Adaugam coaja de lamaie si nuca amestecand cu o spatula usor sa nu se lase spuma.

Turnam peste prune si nivelam.

Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 30 min (cuptor electric) sau pana se rumeneste deasupra.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin apoi scoatem din tava si pudram cu zahar pudra.

Va recomand din plin aceasta prajitura cu arome atat de placute de prune, scortisoara si nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (55)

Sidy 1

18.09.2012, 08:22

Scortisoara, nuca, prune....un deliciu
Vreau si eu sa gust....

dantes 1

18.09.2012, 08:30

delicios

T I M E A 1

18.09.2012, 09:11

Multumesc, ma bucur ca va place prajitura mea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "toamnei" cu prune