Prajitura cu prune si nuca prajita

de Valclaudia in Prajituri, 25 Ian 2014 | 1516 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 oua
  • un praf de sare
  • 8 linguri de zahar
  • 2 linguri pudra de roscove
  • 1/2 plic praf de copt
  • 7 linguri apa minerala
  • 7 linguri ulei
  • 14 linguri faina proaspat cernuta
  • 750 gr. prune (congelate am avut eu)
  • cca 3 linguri gris

Crema-jeleu:

  • 250 gr. prune (congelate)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 4 - 5 linguri de zahar (in functie de gust)
  • 3 linguri cu varf de amidon alimentar
  • 800 ml apa

Decor:

  • 250 gr. nuca taiata grosier si prajita in tigaie de teflon
  • 200 gr. ciocolata alba
  • 6 linguri de lapte
  • zahar colorat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si nuca prajita:

Separam albusurile de galbenusuri.

Peste fiecare punem cate 4 linguri de zahar.

Albusurile se bat spuma cu zaharul si un praf de sare.

Galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam pudra de roscove, apoi uleiul.

Mixam pana obtinem o crema consistenta apoi adaugam pe rand cate o lingura de apa minerala pana incorporam cele 7 linguri necesare. Renuntam la mixer.

Praful de copt se amesteca cu faina proaspat cernuta.

Peste amestecul de galbenusuri punem pe rand cate o lingura albusuri batute spuma,apoi una de faina.

Amestecam usor cu o lingura de lemn iar cand am incorporat toata spuma si toata faina,punem amestecul rezultat intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Presaram gris peste toata compozitia in strat destul de generos,mai ales daca folosim prune congelate pentru ca in timpul coptului acestea vor lasa multa apa.

Asezam bucati de prune din loc in loc, mai presaram putin gris si peste acestea, sa poata fi absorbita intreaga cantitate de lichid lasata de prune.

Dam tava la copt (cuptorul trebuie sa fie preincalzit) la temperatura moderata timp de 45min.

Facem testul cu scobitoarea, daca prajitura e coapta o scoatem din cuptor si o lasam la racorit.

Intre timp ne apucam de preparat crema-jeleu.

Trecem 250 gr. prune impreuna cu 1 lingurita de scortisoara si 4-5linguri de zahar prin robot.

Incalzim 700 ml apa, adaugam prunele zdrobite si lasam sa dea in clocot la foc mic.

Dizolvam amidonul in 100ml apa rece. Cand clocoteste amestecul de pe foc,adaugam amidonul dizolvat si amestecam 2-3 minute pana obtinem o crema de consistenta unei budinci.

Asa fierbinte o turnam in tava peste prajitura si o lasam cel putin 1 ora la racit.

Dupa scurgerea acestui timp portionam prajitura, asezam bucatile pe un platou.

Taiem nuca grosier si o prajim in tigaie de teflon pana isi schimba usor culoarea si devine rumena.

Ciocolata alba se topeste intr-o craticioara la foc mic in 6 linguri de lapte.

Decoram bucatile de prajitura cu glazura de ciocolata,nuca prajita si zahar colorat.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu prune si nuca prajita-0
Prajitura cu prune si nuca prajita-1
Prajitura cu prune si nuca prajita-2
Prajitura cu prune si nuca prajita-3
Prajitura cu prune si nuca prajita-4
Prajitura cu prune si nuca prajita-5
Prajitura cu prune si nuca prajita-6
Prajitura cu prune si nuca prajita-7
Prajitura cu prune si nuca prajita-8
Prajitura cu prune si nuca prajita-9
Prajitura cu prune si nuca prajita-10
Prajitura cu prune si nuca prajita-11
Prajitura cu prune si nuca prajita-12

COMENTARII (13)

ianculubita 1

26.01.2014, 15:09

laura_n 1

26.01.2014, 16:02

ce bunaciune ai facut, Clau

Krystyan Trendy 1

27.01.2014, 13:40

ce prajitura buna !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04