Prajitura cu prune si nuci

de adriana65 in Prajituri, 5 Noi 2009 | 6421 vizualizari

 

Pentru un sfarsit de saptamana fara pretentii, o prajitura simpla, cu fructe, va fi binevenita. Reteta acestei prajituri am gasit-o intr-o revista "Ioana - Secretele Bucatariei".

 

INGREDIENTE

  • - 1,5 kg prune
  • - 6 oua
  • - 220 g zahar
  • - 1 plic zahar vanilat
  •  - sare
  • - 200 g unt moale
  • - 200 g faina
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - 200 g nuci macinate
  • - 1/4 lingurita cuisoare macinate
  • - 1 plic Tort Gelee transparent
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si nuci:

Mai intai se pregatesc prunele. Se spala si se scot samburii. Ouale se separa; galbenusurile se bat cu 200 g zahar, zaharul vanilat, praful de sare si untul; albusurile se bat spuma tare. Se inglobeaza faina, amestecata in prealabil cu praful de copt, nucile macinate si praful de cuisoare. La final se inglobeaza albusurile batute. 

Aluatul se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt; se niveleaza si deasupra se repartizeaza prunele. Eu am presarat peste prune si nuci macinate. Se coace prajitura 35-45 min

Intr-o craticioara se prepara o glazura din praful Tort Gelee, restul de zahar si 250 ml apa, conform indicatiilor de pe ambalaj (mie mi s-a parut ca apa a fost cam multa, asa ca va sfatuiesc sa puneti mai putina apa ). Se scoate prajitura din cuptor si se toarna glazura; se lasa apoi sa se odihneasca in cuptorul stins cca 10 min.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu prune si nuci-0
Prajitura cu prune si nuci-1
Prajitura cu prune si nuci-2
Prajitura cu prune si nuci-3
Prajitura cu prune si nuci-4
Prajitura cu prune si nuci-5

COMENTARII (4)

eralucel 1

09.11.2009, 19:06

E super combinatia prune-nuci, imi place si mie foarte mult!
Arata foarte bine prajitura...felicitari!

adriana65 1

13.11.2009, 09:35

vă mulţumesc. daca preparaţi prăjitura, să aveţi grijă la cantitatea de apă pe care o folosiţi pentru glazură. In reţetă scrie să se pună 250 ml apă, dar este prea mult.
succes.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20