Prajitura cu prune,rasturnata

de Constelatialeu in Dulciuri, 2 Noi 2014 | 4875 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 g margarina rama
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 30 g merisoare
  • 600 g prune
  • 5 linguri zahar
  • scortisoara
  • ornamente de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune,rasturnata:

Prunele le curatam de coaja,scoatem samburele si le taiem pe din doua.Asezam prunele intr-o forma de silicon ,rotunda cu diametrul de 22 cm.Asezam prunele cu partea scobita in jos,adaugam peste ele 5 linguri de zahar si scortisoara.Dam forma la cuptor pentru cca 10 min,cat sa se topeasca zaharul.Scoatem forma din cuptor si o lasam sa se raceasca cat pregatim compozitia de blat.

Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare.Margarina cu galbenusurile si cele 4 linguri de zahar,le mixam bine,apoi adaugam merisoarele si faina.La final adaugam albusurile,avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente.Dupa ce am omogenizat bine,turnam peste prune ,nivelam si dam la cuptor,este gata cand trece testul scobitorii.Dupa ce s-a copt scoatem forma din cuptor,punem deasupra formei o farfurie si cu o miscare iute rasturnam prajitura.Peste prajitura presaram ornamente de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune,rasturnata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu prune