Prajitura cu rabarbar si capsuni

de T I M E A in Prajituri, 15 Iun 2014 | 8140 vizualizari

 

Un desert dulce acrisor, facut la Multicooker, nu foarte aspectuos dar foarte gustos pentru iubitorii de rabarbar. Daca o faceam in cuptorul normal faceam varianta rasturnata pt ca fructele zemoase sa ramana deasupra.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • un varf de sare
  • 120 gr zahar
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 170 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 300 gr rabarbar
  • 300 gr capsuni
  • 1 lingura unt pt uns tava
  • Zahar pudra pentru pudrat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rabarbar si capsuni:

Pregatim mai intai fructele adica le curatam si le spalam.

Mixam ouale intregi cu un varf de sare. 

Adaugam zaharul si mixam 3-4 minute.

Incorporam apoi treptat si mixand dupa fiecare, laptele si uleiul.

Faina o adaugam la final amestecata cu praful de copt si folosind o spatula.

Ungem vasul de la Multicooker cu unt si turnam o parte din compozitie. Punem o parte din fructe apoi turnam restul de compozitie si punem restul de fructe. 

Fructele o sa mearga la fundul vasului in mare parte.

Alegem de la aparat functia 'bake', selectam temperatura la  150 de grade si 'cooking time' la 45 de minute apoi apasam 'start' si inchidem capacul.

Cand s-a scurs timpul de coacere ridicam capacul si mai lasam prajitura in vas aprox 10 minute.

O scoatem apoi pe un platou si pudram din belsug cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

Prajitura trebuie taiata dupa ce s-a racit complet, daca doriti sa arate mai bine. Vedeti in poze diferenta intre blatul taiat cald si rece. Dar e atat de buna calda incat e greu sa astepti

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rabarbar si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine si fulgi de ciocolata- Philips Multicooker