Prajitura cu rabarbar si fulgi de migdale

de La Ancuta in Prajituri, 20 Aug 2013 | 2563 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 375 g faina
  • 375 g lapte batut
  • 3 oua
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 220 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 400 g rabarbar
  • 2 linguri zahar
  • 40 g fulgi de migdale
  • 1 ligura zahar
  • Pentru sirop:
  • 65 g smantana pentru frisca
  • 30 g unt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rabarbar si fulgi de migdale:

Tijele de rabarbar le spalam apoi le curatam si le taiem bucatele. Adaugam 2 linguri de zahar, amestecam bine si le lasam sa stea pana preparam aluatul.

Mixam ouale cu zaharul si extractul de vanilie pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi laptele batut si mixam.
Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam treptat in compozitie mixand bine.
Turnam compozitia in tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt. Deasupra punem bucatile de rabarbar si apoi dam la cuptor, la foc potrivit pentru ~35 de minute.

Dupa primele 15 minute scoatem tava si presaram deasupra fulgii de migdale amestecati cu 1 lingura de zahar. Dam din nou la cuptor si coacem mai departe.

Punem pe foc smantana pentru frisca si untul si le lasam pana cand se incalzesc, fara sa fiarba.

Turnam siropul cu ajutorul unei linguri peste prajitura fierbinte. Lasam sa se raceasca in tava apoi o putem portiona.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rabarbar si fulgi de migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

La Ancuta 1

21.08.2013, 13:36

Multumesc Rocsi

mena29 1

21.08.2013, 14:03

Mai ai? Daca da,vreau si eu

La Ancuta 1

21.08.2013, 15:02

Nu mai am ), dar poti sa-mi faci o vizita. Te servesc cu seminte de chia

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rabarbar si afine