Prajitura cu rabarber

de Zamfira in Prajituri, 30 Apr 2012 | 4868 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 legaturi rabarber
  • 5 galbenusuri
  • 250 gr. zahar
  • 350 gr. faina
  • 1 praf de copt
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri lapte
  • 1 zahar vanilat
  • Pentru spuma:
  • 5 albusuri de oua
  • 4-5 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rabarber:

Curatam rabarberul de pielita subtire, o spalam si o taiem cubulete.

Pregatim blatul: amestecam galbenusurile cu zaharul, praful de copt, zaharul vanilat, laptele, faina si uleiul. Intindem blatul intr-o tava tapetata cu hartie cerata (putem intinde aluatul in tava cu mana putin uda sau intindem foaia cu un adaus de faina, pe un blat cu sucitorul). Presaram peste aluat gris si punem cubuletele de rabarber.

 Punem prajitura in cuptorul incalzit ( la foc moderat), si-l lasam pana cand incepe sa creasca blatul (aproximativ 10-15 minute). Punem spuma tare de oua peste prajitura si-l punem in cuptor pentru inca 15-20 minute la foc mai mic.

Spuma de oua: batem cele 5 albusuri de oua cu putina sare pana cand incepe sa devina tare, adaugam treptat cele 4-5 linguri de zahar pudra.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu rabarber 160579
retete culinare - Prajitura cu rabarber 160580
retete culinare - Prajitura cu rabarber 160581
retete culinare - Prajitura cu rabarber 160582
retete culinare - Prajitura cu rabarber 160583
retete culinare - Prajitura cu rabarber 160584
retete culinare - Prajitura cu rabarber 160585
retete culinare - Prajitura cu rabarber 160586
retete culinare - Prajitura cu rabarber 160587

COMENTARII (17)

Sim0na 1

02.05.2012, 18:27

N-am mancat niciodata... dar arata foarte bine!

Zamfira 1

02.05.2012, 18:51

e foarte, foarte aromata...o combinatie senzationala dulce-acrisor! va recomand reteta cu toata dragostea!!!

jolygina 1

02.05.2012, 23:47

nu am mancat niciodata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S