Prajitura cu rabarbura

de LUK in Prajituri, 12 Iun 2011 | 8096 vizualizari

 

Inspirata tot de aluatul de la prajitura cu cirese al Laurei Adamache si pentru ca am gasit niste rabarbura in gradina mamei,a iesit un desert delicios!

 

INGREDIENTE

  • aprox.500gr de rabarbura
  • 400gr faina
  • 100ml lapte
  • 200ml ulei
  • 7 oua
  • 250gr zahar tos
  • 120gr zahar pudra
  • un praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rabarbura:

 Curatam betele de rabarbura de coji si le taiem in bucati lungi de 2-3 cm.

   Punem intr-un vas 3 oua intregi plus 4 galbenusuri(cu albusurile facem bezeaua).Mixam foarte bine ouale cu zaharul.Adaugam apoi uleiul,mixam 1min,punem si laptele si coaja de lamaie si amestecam bine.Amestecam faina cu praful de copt si apoi o incorporam in compozitia de mai sus. Turnam compozitia obtinuta in tava unsa cu unt sau ulei si tapetata cu faina. Aranjam betele de rabarbura si coacem 40min la foc mic.Dupa 30min incepem sa pregatim bezeaua.Batem albusurile spuma tare apoi incorporam treptat zaharul pudra.

Scoatem prajitura ,punem deasupra bezeaua si mai lasam la cuptor la foc mic 10-15min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rabarbura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
MUFFINS CU COACAZE