Prajitura cu rabarbura

de T I M E A in Prajituri, 24 Mai 2012 | 6218 vizualizari

 

Si pentru ca este primavara am ales sa fac o prajitura usoara si racoroasa cu rabarbura.
De mica imi placea aceasta prajitura si o faceam si pe atunci tot eu :).

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • - 400 gr rabarbura
  • - 5 linguri zahar
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - unt sau margarina pt uns tava
  • Pt blat:
  • - 3 oua mari
  • - 140 gr zahar
  • - 170 gr faina
  • - 100 ml ulei
  • - 2 linguri apa fierbinte
  • - 1 lingurita praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rabarbura:

Inainte de toate curatam si spalam rabarbura.

Apoi ungem tava cu unt sau margarina si presaram pe fundul tavii cele 5 linguri de zahar. Asezam peste zahar rabarbura taiata cubulete mici si apoi presaram un plic de zahar vanilat.

Pregatim un blat in felul urmator:

- separam albusurile de galbenus

- mixam albusurile tare, adaugam apoi zaharul si mai mixam 2-3 minute

- adaugam pe rand: galbenusurile, uleiul si cele 2 linguri de apa , mixand in continuare pe treapa cea mai mica

- la final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula.

Turnam compozitia peste fructe si dam la cuptor timp de aprox 30 min.

Dupa ce scoatem prajitura din cuptor lasam sa se raceasca apoi rasturnam prajitura pe o plansa.

Taiem prajitura felii si servim!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu rabarbura-0
Prajitura cu rabarbura-1
Prajitura cu rabarbura-2
Prajitura cu rabarbura-3
Prajitura cu rabarbura-4
Prajitura cu rabarbura-5
Prajitura cu rabarbura-6

COMENTARII (29)

T I M E A 1

25.05.2012, 16:45

Ancuta si eu doar o data am facut dar am sa mai fac si am rugat-o pe mama mea sa imi puna si in congelator

diaconta 1

25.05.2012, 17:39

eu as zice ca seamana la gust cu para,poate putin mai acrisoara.

cocolina 1

25.05.2012, 21:18

foarte delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04