Prajitura cu rabarbura

de T I M E A in Prajituri, 24 Mai 2012 | 9948 vizualizari

 

Si pentru ca este primavara am ales sa fac o prajitura usoara si racoroasa cu rabarbura.
De mica imi placea aceasta prajitura si o faceam si pe atunci tot eu :).

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • - 400 gr rabarbura
  • - 5 linguri zahar
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - unt sau margarina pt uns tava
  • Pt blat:
  • - 3 oua mari
  • - 140 gr zahar
  • - 170 gr faina
  • - 100 ml ulei
  • - 2 linguri apa fierbinte
  • - 1 lingurita praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rabarbura:

Inainte de toate curatam si spalam rabarbura.

Apoi ungem tava cu unt sau margarina si presaram pe fundul tavii cele 5 linguri de zahar. Asezam peste zahar rabarbura taiata cubulete mici si apoi presaram un plic de zahar vanilat.

Pregatim un blat in felul urmator:

- separam albusurile de galbenus

- mixam albusurile tare, adaugam apoi zaharul si mai mixam 2-3 minute

- adaugam pe rand: galbenusurile, uleiul si cele 2 linguri de apa , mixand in continuare pe treapa cea mai mica

- la final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula.

Turnam compozitia peste fructe si dam la cuptor timp de aprox 30 min.

Dupa ce scoatem prajitura din cuptor lasam sa se raceasca apoi rasturnam prajitura pe o plansa.

Taiem prajitura felii si servim!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rabarbura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

T I M E A 1

25.05.2012, 16:45

Ancuta si eu doar o data am facut dar am sa mai fac si am rugat-o pe mama mea sa imi puna si in congelator

diaconta 1

25.05.2012, 17:39

eu as zice ca seamana la gust cu para,poate putin mai acrisoara.

cocolina 1

25.05.2012, 21:18

foarte delicioasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta crocanta cu rubarba si capsuni