Prajitura cu rahat

de delia64 in Prajituri, 10 Aug 2014 | 1890 vizualizari

 

Danuta , nora mea graviduta avea pofta de ceva dulce .
Am facut rapid aceasta prajitura si alaturi de inghetata de fructe a fost delicioasa .

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri zahar tos
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura razatura de lamaie
  • 1 zahar vanilat
  • 1/2 praf de copt
  • 300 grame rahat
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rahat:

Separam ouale iar galbenusurile le frecam cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se topeste zaharul .

Adaugam uleiul , razatura de lamaie ,praful de sare si amestecam bine sa se omogenizeze compozitia .

Batem albusurile si le amestecam cu compozitia de mai sus , adaugam faina si praful de copt .

Tapetam tava cu hartie de copt si rasturnam compozitia in tava , din loc in loc presaram rahat taiat cubulete .

Introducem la cuptorul preancalzit la 180 de grade  pentru 30 de minute.

Cand este rumenit bine blatul facem testul cu scobitoarea si lasam sa se raceasca in tava .

Pudram cu zahar pudra si servim alaturi de inghetata de fructe.

Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Oule de casa dau o culoare minunata blatului .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu rahat 336774
retete culinare - Prajitura cu rahat 336775
retete culinare - Prajitura cu rahat 336776
retete culinare - Prajitura cu rahat 336777
retete culinare - Prajitura cu rahat 336778
retete culinare - Prajitura cu rahat 336779

COMENTARII (32)

delia64 1

12.08.2014, 19:37

Rocsi draga , eu nu am avut fete asa ca incerc sa fiu mama pentru ele .

reisnaor_2006 1

09.10.2014, 11:48

imi place tare mult

delia64 1

26.10.2014, 13:25

reisnaor

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: