Prajitura cu rom si visine

de miremirc in Prajituri, 1 Iul 2012 | 68023 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 4 albusuri
  • 120 g zahar
  • 4 lg apa fiarta
  • 130 g faina
  • 30 g cacao
  • 2 lgt praf de copt
  • Crema :
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 125 ml rom
  • 1 plic gelatina granule (10 g)
  • 80 g zahar pudra
  • 100 g ciocolata Milka dessert
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 500 g visine din compot fara samburi
  • suc din compot pentru insiropat blatul
  • Decor :
  • 100 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rom si visine:

Blat : mixam albusurile spuma , adaugam zaharul treptat, mixand pana se topeste tot zaharul, adaugam treptat apa fiarta, lingura cu lingura, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Omogenizam cu grija si rasturnam intr-o forma patrata (d=20*20 cm), unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Coacem cam 15-17 minute.

Lasam blatul copt sa se raceasca in tava, apoi il scoatem.

Crema : mixam galbenusurile cu zaharul spuma (cam 5 minute), apoi adaugam treptat rom-ul. Punem craticioara pe foc mic, daca aveti o craticioara de inox cu fund dublu; daca nu, puneti craticioara pe aburi . Amestecam pana se topeste zaharul si se ingroasa putin compozitia.

Gelatina o hidratam in 100 ml apa rece, timp de 10 minute, apoi o topim in crema de galbenusuri fierbinte. Lasam crema sa se raceasca, apoi o punem la frigider pentru 10 minute.

Batem smantana pentru frisca cu 80 g zahar pudra, pana se intareste. Adaugam peste ea ciocolata rasa, apoi crema de galbenusuri racita. Omogenizam bine crema.

Blatul il insiropam cu suc din compot , asezam visinele stoarse bine, iar peste ele turnam cu grija crema.   Sau putem aseza peste blatul insiropat crema, apoi deasupra visinele.

Lasam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau cel putin 3 ore. Scoatem prajitura din forma, decoram cu frisca batuta tare si taiem in 16 bucati .

Absolut delicioasa ! Incercati-o cu incredere :)

Sursa mea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rom si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (27)

- Andreea - 1

27.09.2013, 09:41

Krystyan Trendy 1

04.12.2013, 10:37

ce deliciu!

maditu16 1

27.03.2023, 18:07

Pentru varianta „Adults only” putem să folosim vișine din vișinată ?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Carpati