Prajitura cu rubarba

de Valclaudia in Prajituri, 14 Mai 2016 | 4558 vizualizari

 

Va poftesc la o bucatica de prajitura dulce-acrisoara

 

INGREDIENTE

  • 4 fire de rubarba
  • 2-3 linguri zahar tos
  • 5 oua mari de casa
  • un praf de sare
  • 10 linguri zahar tos
  • 5 linguri ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic coaja de portocala de la Dr.Oetker
  • 5 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 2 linguri gris
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rubarba:

Rubarba se spala si apoi se curata de coaja. Se taie cubulete, apoi presaram 2-3 linguri zahar tos peste cubulete, amestecam si lasam deoparte pana se topeste zaharul formand un sirop.

Punem apoi rubarba intr-o strecuratoare colectand siropul rezultat intr-un vas.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Tapetam tava cu hartie de copt.

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 5 linguri zahar tos.

Galbenusurile se mixeaza cu alte 5 linguri de zahar, praful de copt si pudra din coaja de portocala pana isi dubleaza volumul si devin cremoase.

Picuram uleiul mixand incontinuu, apoi procedam la fel incorporand siropul pe care l-am colectat de la cubuletele de rubarba.

Adaugam faina in ploaie, mixam.

Renuntam la mixer si cu ajutorul unei spatule incorporam cca 3 linguri din spuma de albusuri, usor, sa nu iasa tot aerul din albusurile batute spuma.

Turnam compozitia in tava, nivelam.

Presaram grisul peste compozitie, apoi asezam din loc in loc cubulete de rubarba.

Dam tava la cuptor pentru 20 minute la 160 grade.

Scoatem tava, acoperim prajitura cu spuma de albusuri ramasa, nivelam.

Am presarat cristale de zahar galben peste spuma, apoi am dat tava iar la cuptor pentru alte 20 minute.

Am scos tava din cuptor, am lasat prajitura sa se raceasca complet, apoi am portionat prajitura si am servit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu rubarba si bezea